Bläckpatroner

Upptäck nyttiga tips och råd om bläckpatroner

Köpa bläckpatroner - fakta och tips

Köp bläckpatroner på nätet – original eller kompatibla – men tänk på att välja en återförsäljare som erbjuder fri returrätt. Sannolikheten att fel uppstår hos bläckpatroner är i genomsnitt tio procent.

Att köpa bläckpatroner online är klokare än att handla skrivarbläck i fysiska butiker. Större utbud, lägre priser och smidig leverans – vanligtvis inom en vardag – talar till webbutikernas fördel. Men givetvis finns det några saker du bör tänka på innan du handlar bläckpatroner online:

  • Se till att webbshoppen ger ett seriöst intryck. Finns t.ex. kontaktinformation, fysisk adress, organisationsnummer osv. på återförsäljarens hemsida. Om inte – välj en annan butik.
  • Vad säger tidigare kunder om priser, kvalitet och leverans? Köp bläckpatron baserat på tidigare kunders referenser.
  • Se till att webbutiken erbjuder öppet köp. Detta är särskilt viktigt i de fall du handlar kompatibla bläckpatroner.
  • Idag erbjuder många återförsäljare av skrivarbläck fri frakt, eftersom konkurrensen är så hög inom denna bransch. Handla således inte hos webbutiker med onödigt höga fraktkostnader.
  • Vilka betalningssätt erbjuds? Tänk på att många återförsäljare av skrivarbläck väljer att göra en kreditprövning på alla som väljer att betala mot faktura.

Jämför patronernas storlekar, inte deras priser

Köp inte bläckpatroner – särsikt inte kompatibla varianter – enbart på basis av bläckpatronernas pris. Kolla istället mängden bläck i bläckpatronerna. Fundera även över vilken kvalitet på utskrifterna du behöver. Rör det sig främst om enkla svartvita utskrifter? I så fall räcker kompatibla patroner mer än väl. Du som däremot behöver skriva ut foton och dyra färgbilder av hög kvalitet kan istället köpa bläckpatron av originalmodell.

Reklamlänkar

Andra aspekter på bläckpatroner

Bläckpatroner – olika fabrikat