Bläckpatroner

Upptäck nyttiga tips och råd om bläckpatroner

Färgpatroner - fakta och tips

Köp en skrivare med separata platser för färgpatroner och bläckpatroner för svartvita utgifter. Köp enbart originalbläck om du är i behov av fotoutskrifter – i annat fall räcker kompatibla, billiga färgpatroner mer än väl.

En modern skrivare ska ha separata bläckpatroner för färgutskrifter och utskrifter i svartvitt. Annars kan skrivaren bli en riktig dyrgrip. Att köpa färgpatroner till skrivare – trots att man bara vill skriva ut svartvita utskrifter – är ibland nödvändigt, då skrivaren kräver att alla färgpatroner ska vara välfyllda för att en utskrift ska kunna bli verklighet. Med andra ord kräver skrivartillverkaren att du som konsument ska lägga pengar på något som du inte behöver. Tänk därför på att:

  • Skrivaren du köper ska ha plats för en färgpatron och en patron med svart bläck.
  • Innan du köper skrivarbläck bör du försäkra dig om att skrivaren kan användas trots att endera patronen är tom – eller inte ens sitter i skrivaren.

Lönt att beställa färgpatroner i original?

Många väljer att köpa en färgskrivare för att kunna skriva ut foton. I så fall är det klokast att köpa en färgpatron i original, eftersom kvaliteten på utskrifter vanligtvis blir sämre med kompatibla, billiga färgpatroner. Att hitta en jämförelsevis billig färgpatron i original är inte omöjligt, då även originalpatroner varierar starkt i pris. Du som funderar på en refillösning bör dock tänka på att färgpatroner är svårare att fylla på, då de måste laddas med tre färger istället för en, vilket är fallet med bläckpatroner för svartvita utskrifter.

Reklamlänkar

Andra aspekter på bläckpatroner

Bläckpatroner – olika fabrikat