Bläckpatroner

Upptäck nyttiga tips och råd om bläckpatroner

Billiga bläckpatroner - fakta och tips

Köp billiga bläckpatroner av mera okända fabrikat om du i längden vill spara pengar på dina utskrifter.

Den som vill handla billigt originalbläck till sin skrivare bör – i samband med köpet av själva skrivaren – noga kolla upp olika återförsäljares priser på bläckpatroner. Stirra dig inte blind på själva skrivarens pris, utan låt istället bläckpatronernas prisnivå avgöra köpet av skrivare. Priset på bläck blir generellt sett viktigare ju mer du skriver ut.

Köp falska bläckpatroner billigt

Skrivartillverkare varnar vanligtvis för att köpa falska bläckpatroner billigt. Många hotar också med att garantitiden inte kommer att gälla dem som använt s.k. refillpatroner eller kompatibla bläckpatroner till sin skrivare – detta trots att Konsumentverket fastställt att ingen skrivartillverkare får säga upp garantitiden för att en konsument använt falska bläckpatroner. Angående falska bläckpatroner rekommenderar vi följande:

  • Falska bläckpatroner är sällan skadliga för skrivare – du som skriver ut mycket från en billig skrivare kan med fördel använda kompatibla patroner istället för originalprodukter.
  • Konsumentverkets riktlinjer om garantitid går stick i stäv med skrivartillverkarnas egen praxis. Om en skrivartillverkare kan bevisa att falska bläckpatroner förstört skrivaren, kan de vägra reparera skrivaren på garantin. Då blir det du som konsument som får strida mot skrivartillverkaren.
  • Tänk på att kvaliteten på utskrifter inte alltid blir densamma med billiga bläckpatroner av annat fabrikat än märkets egna. Dock är skillnaden vanligtvis så marginell att ett ovant öga inte kan avgöra bläckpatronens ursprung enbart på basis av utskrifternas kvalitet.

Att köpa kompatibla bläckpatroner är således den billigaste vägen till fräscha utskrifter. Nätbutikerna är de billigaste återförsäljarna med störst utbud.

Reklamlänkar

Andra aspekter på bläckpatroner

Bläckpatroner – olika fabrikat