Bläckpatroner

Upptäck nyttiga tips och råd om bläckpatroner

Gratis bläckpatron - fakta och tips

Många företag som säljer toners och bläckpatroner försöker värva nya kunder genom att locka dem med en gratis bläckpatron i introduktionspresent; ett trick som fungerar bra i de flesta fall.

Att köpa bläckpatroner på nätet förefaller självklart, då en och samma fysiska butik inte kan tillhandahålla bläckpatroner till lika många skrivarmodeller som en webbutik. I konkurrensens kölvatten försöker webbutikerna locka till sig kunder genom att erbjuda en gratis bläckpatron till alla nya kunder som väljer att skapa ett användarkonto hos den aktuella webbutiken. Och bläckpatronen är verkligen gratis – fler köp i samma webbutik behövs verkligen inte. Återförsäljaren räknar kallt med att kunden återkommer, då det är både tidskärvande och mödosamt att registrera ett nytt användarkonto hos en annan webbutik – bara för att den råkar sälja bläckpatronen till ett något lägre pris.

Gratis bläckpatroner bara till nya kunder

Eftersom gratis bläckpatroner är engångspresenter till nya kunder, måste även den snålaste smålänning så småningom övergå till att köpa skrivarbläck – när alla personer i bekantskapskretsen till slut är registrerade hos återförsäljaren av bläckpatroner. Som konsument bör man dock – i utbyte mot en gratis bläckpatron – räkna med kontinuerliga nyhetsbrev och reklam från företaget.

Lönsamt trick locka med gratis bläckpatroner

De allra flesta kunder köper dock återförsäljarnas marknadsföringstrick och förblir kunder i många år efter att den kostnadsfria bläckpatronen levererats till hemadressen. Marknadsföringens syfte har således uppnåtts då företaget fått en ny stamkund.

Reklamlänkar

Andra aspekter på bläckpatroner

Bläckpatroner – olika fabrikat