Bläckpatroner

Upptäck nyttiga tips och råd om bläckpatroner

Bläckpatroner HP - fakta och tips

Bläckpatroner från HP är dyra – såvida du är i behov av original HP-bläck. Det finns många HP-kompatibla bläckpatroner från andra tillverkare.

HP är en av de största tillverkarna av laser- och bläckstråleskrivare, vilket innebär att utbudet av olika bläckpatroner från HP är i det närmaste enormt. Som konsument bör du därför förvissa dig om att du köper rätt bläckpatron till din skrivare. Hos de stora webbutikerna med skrivarbläck – däribland 112ink, Handyink och Inkclub – brukar man som konsument kunna navigera mellan olika skrivarmodeller. Således är det viktigt att man känner till den exakta modellbeteckningen på sin HP-skrivare.

HP bläckpatroner – priser

Priserna på HP-bläck i original är skrämmande höga. Literpriset för bläck till en HP-skrivare kan lätt överskrida 15 000 kr. Enbart du som är i behov av fotoutskrifter bör satsa på märkestillverkade färgpatroner till HP. I övrigt duger det bra med kompatibla patroner – Pelikan skrivarbläck kan t.ex. rekommenderas för den som behöver bra standardutskrifter till halva priset jämfört med original HP-bläck.

HP bläckpatroner i många webbutiker

Eftersom HP är ett av de ledande skrivarmärkena, kan man köpa bläckpatroner till HP-skrivare hos i stort sett alla kända webbutiker med inriktning mot skrivarbläck. Däremot kan det vara svårt att hitta bläckpatroner till mycket ovanliga skrivarmodeller från HP. Bäst resultat får man genom att söka på den exakta modellbeteckningen på bläckpatronen. Men eftersom det inte lönar sig för skrivartillverkarna att producera patroner till utgångna modeller, är priserna på sådana bläckpatroner orimligt höga. Bättre att köpa ny skrivare, med andra ord. På så sätt ser skrivartillverkarna till att säkra framtiden för sitt märke. HP är inget undantag.

Reklamlänkar

Andra aspekter på bläckpatroner

Bläckpatroner – olika fabrikat